Valikko

Valikko

Coachin vinkit unelmien elämän hahmottamiseen

Mitä on unelmien elämä?

Unelmien elämä on toiveittesi mukainen versio elämästä. Jokaisen elämän palapeli näyttää erilaiselta. Unelmien elämä ei tarkoita sitä, että kaikki olisi koko ajan täydellisesti. Päinvastoin, elämä on täynnä epätäydellisyyttä ja haasteita – mutta se voi silti olla hienoa, arvokasta elämää.

Sosiaalinen media ja se, mitä ihmiset antavat usein ulospäin ymmärtää, näyttää siloitettua kuvaa. Onhan se kaunista, mutta useinkaan se ei ole täysin totta. Elämään kuuluu valo ja varjo. Tämä on hyvä tietää ja tiedostaa.

Sinulla on lupa määritellä oma ihanne-elämäsi. Voit aloittaa sen miettimällä, mistä olet aina oikeasti haaveillut? Isoa tai pientä, kunhan se on omien toiveiden mukaista.

IHANNETILAN MÄÄRITTELEMINEN

Kirjoita kaikki unelmasi ylös mahdollisimman tarkasti ja kuvaavasti. Kerro vaikka jokaisesta elämän osa-alueestasi. Millainen on sinun unelmien elämä?

  • Mitä tunnen ja miltä näytän?
  • Parisuhde?
  • Ystävyyssuhteet?
  • Perhe?
  • Koti? Missä asun?
  • Mitä työtä teen?
  • Millainen on minun hyvä arkipäivä?

Kun olet pysähtynyt kuulostelemaan omaa ihanne-elämääsi ja tutkinut elämäsi osa-alueita, voit alkaa tunnustelemaan, miltä sinusta tuntuu, minkä pitäisi muuttua jotta olisit onnellinen?

Siinä vaiheessa kun annamme itsellemme luvan haaveilla ja unelmoida,  kannattaa vielä jättää järki pois matkasta, ja vain miettiä,  millaista haluaisit elämäsi olevan. Anna itsellesi lupa unelmoida, se on tärkeää psyykkistä työtä tavoitteiden määrittämiseksi.

Järki on tehty meille sitten toimintasuunnitelmaa varten. Siitä kerron sitten seuraavassa blogissani. Unelmiesi elämä alkaa siitä, että pysähdyt miettimään yllämainittuja asioita aivan tosissasi. Unelmoinnin salliminen on unelman saavuttamisen ensimmäinen lähtökohta. Milloin voisit pitää tällaisen hetken? Laita se ylös kalenteriisi.

”All our dreams can come true,
if we have the courage to pursue them.”

-Walt Disney-

Kirjoittaja Leena Nieminen on loistavia tuloksia asiakkaidensa saava EHFA/SAFE Personal Trainer ja LCA Life Coach®, joka toteuttaa ison osan valmennuksistaan maailman matkoiltaan virtuaalisesti. Leena on itse kävelevä esimerkki siitä, kuinka itselleen voi rakentaa oman näköisen elämän, jossa voi tehdä niitä asioita, jotka itse kokee merkitykselliseksi.

Tutustu Leenaan ja hänen kattaviin valmennuspalveluihin.

www.dreamcoaching.fi