Psykologisen joustavuuden Coach -koulutus

LCA® Psykologisen joustavuuden Coach -koulutus on uusi täydentävä verkkokoulutus jo ohjaus-, opetus- ja valmennustyötä tehneille ammattilaisille. Koulutus antaa HOT- metodeihin (hyväksymis- ja omistautumisterapia) perustuvia teoreettisia ja valmennuksellisia työkaluja, joiden avulla ammattilaiset voivat päivittää ja syventää ohjaustyötään ja saada yhä parempia tuloksia asiakkaidensa, alaistensa ja oppilaittensa kanssa.

Koulutus toteutetaan Hyvinvointikoulun kokeneiden kouluttajien ja valmentajien kanssa yhteistyössä. Koulutus on saanut täydet viiden tähden palautteet jokaisesta valmistuneesta ryhmästä mm. valmennusalan konkareilta, johtajilta, esihenkilöiltä, psykologeilta ja opettajilta.

”Jokaisen kansalaisen tulisi käydä tämä koulutus. Lisäsi ymmärrystä hyvin- ja pahoinvoinnista, pahoinvoinnin syistä ja niiden ratkaisukeinoista”

”Käynnisti minussa suuren muutoksen. Itsessäni aiheutti valtavasti oivalluksia. Tämä kurssi antaa loistavan työkalupakin valmennukseen”

Pohjautuu uusimpiin hot terapia -metodeihin

HOT (ACT eli acceptance and commitment therapy) on kognitiivisen käyttäytymisterapian kolmannen eli uusimman aallon suuntaus, ja se pohjautuu vankkaan tutkimusnäyttöön. Sen suosio kasvaa jatkuvasti ja sitä käytetään yhä enemmän myös terapia- ja kuntoutustyössä.

HOT:ista on kehitetty psykologisen joustavuuden malli, jonka kuusi osa-aluetta toimivat psykologisen joustavuuden, sekä hyvinvoinnin peruspilareina. Koulutus tähtää näiden osa-aluiden teoreettiseen ja taidolliseen oppimiseen, sekä niiden hyödyntämiseen asiakastyössä.

Osa-alueet ovat:

 • Arvot
 • Omistautuminen
 • Läsnäolo
 • Havainnointi
 • Hyväksyminen
 • Mielen kontrollin heikentäminen

Kuhunkin osa-alueeseen sisältyy laaja teoreettinen tietopohja ja monipuolinen harjoituspankki. Työskentelytapoina käytetään mm. haastatteluita, kokemuksellisia harjoitteita, metafora –tyyppisiä harjoitteita.

Koulutuksen sisältö ja aikataulut

Koulutus toteutetaan Zoomin välityksellä 28.1. 2023 – 10.6. 2023. Opetuspäivät, kerran kuukaudessa lauantaisin klo 9:00-16:00. Klo 11:30 pidetään tunnin ruokatauko ja päivän aikana useampi lyhyempi tauko.

1. Arvot La 28.1. 2023 Zoom

Ensimmäisen opetuspäivän orientaatiomateriaali (videot, pistarit, työkirja)
Opetuspäivä 1: Koulutuksen esittely ja arvotyöskentely

2. Omistautuminen La 18.2. 2023 Zoom

Toisen opetuspäivän orientaatiomateriaali (videot, pistarit, työkirja)
Opetuspäivä 2: Omistautumien: tavoitteet, teot, tavat

3. Läsnäolo tässä hetkessä La 18.3. 2023 Zoom

Kolmannen opetuspäivän orientaatiomateriaali (videot, pistarit, työkirja)
Opetuspäivä 3: Kyky olla tässä hetkessä

4. Havainnointi La 15.4. 2023 Zoom

Neljännen opetuspäivän orientaatiomateriaali (videot, pistarit, työkirja)
Opetuspäivä 4: Hyväksyntä

5. Hyväksyntä La 13.5. 2023 Zoom

Viidennen opetuspäivän orientaatiomateriaali (videot, pistarit, työkirja)
Opetuspäivä 5: Mielen kontrollin heikentäminen

6. Mielen kontrollin heikentäminen La 10.6. 2023 Zoom

Kuudennen opetuspäivän orientaatiomateriaali (videot, pistarit, työkirja)
Opetuspäivä 6: Mielen kontrollin heikentäminen ja koulutuksen yhteenveto

Koulutukseen kuuluu lisäksi asiakasharjoittelua 20h sekä kirjallinen reflektointi. Koulutukseen on arvioitu menevän lähiopintojaksojen lisäksi noin 40h. itsenäistä opiskeluaikaa, joten varaathan sitä kalenteriisi.

Koulutuksen hyödyt

 • Syvennät ymmärrystä itsestäsi sekä mielen valmentamisesta
 • Saat uusia tutkimuspohjaisia menetelmiä käyttöösi, päivität ja kehität ammattitaitoasi
 • Henkilökohtaisen psykologisen joustavuuden ja tietoisuustaitojen kehittyminen, josta on valtavasti hyötyä oman elämän kehittämisessä ja hyvinvoinnin saavuttamisessa.
 • Opit ymmärtämään muutosprosesseja käyttäytymistieteellisestä näkökulmasta: miksi niissä epäonnistutaan ja miten voi onnistua kestävästi
 • Opit ymmärtämään, miten tärkeää on oppia tunteiden hyväksyvää kohtaamista, hankalissakin tilanteissa, sen sijaan että ikäviä tunteita tai tilanteita välttelisi.
 • Koulutus antaa valmiudet toimia valmentajana psykologisen joustavuuden viitekehyksessä, ammattimaisten, tutkittujen työkalujen avulla.

Kenelle koulutus on suunnattu

Koulutus on suunnattu liikunta, hyvinvointi, terveydenhuolto, kasvatus, opetus, sekä työelämän kontekstissa toimiville ohjaus-, valmennus- sekä coachingtyön ammattilaisille. Pääsyvaatimuksena on vähintään 100 tuntia henkilökohtaista tai ryhmämuotoista valmentamista/ohjaamista/opettamista. Koulutus soveltuu erittäin hyvin esimerkiksi seuraaville ammattiryhmille:

 • Life Coachit
 • Business Coachit
 • Valmentajat
 • Terapeutit
 • Opettajat
 • Esihenkilöt ja johtajat
 • Personal trainerit
 • Fysioterapeutit
 • Liikunnanohjaajat
 • Ravintovalmentajat
 • Psykologit
 • Lääkärit

Kouluttaja Mikko Törmälehto

Mikko on runsaasti käyttäytymistieteitä opiskellut liikuntatieteilijä, sekä kokenut kouluttaja ja valmentaja reilun vuosikymmenen kokemuksella. Mikon matka arvostetuksi ja pidetyksi psyykkisen ja fyysisen valmentamisen moniosaajaksi on onnistunut yhdistämällä yliopisto- ja korkeakouluopinnot, sekä käytännön valmennustyö mallikkaasti keskenään.

Työn ohessa Mikko on kirjoittanut kaksi kirjaa, joissa käsitellään niin valmentamista ja itseohjautuvuuden kehittämistä kuin muutoksen, tavoitteiden ja motivaation johtamista sekä fyysisen suorituskyvyn, mielen taitojen ja toimeenpanotaitojen kehittämistä.

Mikon koulutustyyliä ja toimintatapaa kuvaavat sanat tunnollisuus, tiedeorientoituneisuus, avarakatseisuus sekä jatkuva oppimisen nälkä. LCA:ssa Mikko vastaa HOT terapiaan pohjautuvan Psykologisen Joustavuuden Coach -koulutusohjelman sisällön jatkuvasta päivittämisestä sekä luennoimisesta.

Koulutuksen hinta ja maksuvaihtoehdot

Koulutuksen ovh hinta on 1490€( sis. alv 24%) ja se sisältää kaikki opiskelumateriaalit, koulutuksen voi maksaa 1-6 erässä, kuluttomasti ja korottamasti. Laskutus alkaa ensimmäisen moduulin jälkeen.

Ilmoittautuminen

Ryhmään otetaan vain rajallinen määrä opiskelijoita, joten varmista paikkasi ja hae heti mukaan!

Tervetuloa kehittymään psykologisen joustavuuden ammattilaiseksi!