Valikko

Valikko

Coachin matkalaukku

Ensimmäinen iso etappini Life Coachina on nyt saavutettu, eli olen virallisesti valmistunut LCA Life Coach®. Koen valmistumisen olevan ikäänkuin passi, jonka olen saanut käteeni ja joka antaa minulle luvan matkustaa valmennuksen maailmassa. Matkani on siis vasta aivan alussa.

Coachin matkalaukkuun olen pakannut ison määrän työkaluja, joiden avulla voin auttaa muita ihmisiä saavuttamaan tavoitteitaan ja löytämään vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja teemoihin. Ilman työkaluja mitään ei saada valmiiksi. Mitäpä kirvesmies tekee nauloilla jos hänellä ei ole työkalua naulan naulaamiseen? Tarvitsen näitä työkaluja myös itse, ihan joka päivä.

Matkalaukussa on työkalujen lisäksi vaatetus: joka kerta asiakkaan kohdatessani pukeudun mielessäni coachin asuun, joka on mielikuvissani tietynlainen. Se tuo minulle rauhallisuutta ja varmuutta kohdata asiakas ja hänen tarpeensa. Asu auttaa minua jättämään arkiminän taka-alalle ja olemaan täysin läsnä vain asiakkaalle ja hänen asioilleen.

Mukana on myös vuorikiipeilyvarusteet: vankka teoriapaketti, johon voin tukeutua ja nojautua kun kiipeän asiakkaan ja itseni kanssa välillä haastaviakin elämän mäkiä, kukkuloita ja vuoria. Teoria toimii turvaköytenä , joka varmistaa sen, etten minä eikä asiakas putoa kesken kiipeämisen. Se osoittaa minulle myös asetukset, joihin mieli ja sydän kannattaa virittää, jotta kiipeäminen onnistuu.

Matkalaukustani löytyy vielä ensiapupakkaus. Se sisältää vertaiscoachini yhteystiedot. Häneen voin tukeutua hädän hetkellä ja vaikkei olisi niin hätäkään.

Vertaiscoach on tuki ja turva, työnohjaajani, luottoystäväni.

Olen oivaltanut kuluneen vuoden aikana sen, että elämä on upea lahja. Joka aamu on uusi alku. Ihmisenä emme – Luojan kiitos – tule koskaan valmiiksi, vaan joka päivä voimme kehittyä ja oppia uutta. On armollisuutta itseä kohtaan, ettei vaadi täydellisyyttä vaan antaa luvan levätä omassa keskeneräisyydessään ja ottaa pieniä askelia kohti parempaa minää.

Näillä eväillä on hyvä lähteä matkaan kohti coachauksen syvempää osaamista ja yhteisiä kokemuksia!

Kirjoittaja, Annamari Korkeakoski – eli Ansku – on tuore LCA Life Coach® ja valmistuu pian myös nepsy-valmentajaksi. Vaikka hän toimii tällä hetkellä päätyökseen ammatillisena opettajana, opetusaineina mm. kasvatustieteet, psykologia ja musiikki, sydän vetää vahvasti coachauksen maailmaan.

Ansku asustaa Etelä-Pohjanmaalla, Koskenkorvan kylässä ja harrastaa vapaa-ajalla kalligrafiaa, lukemista ja liikuntaa (omasta mielestään liian harvakseltaan). Myös musiikki kuuluu kiinteästi Anskun elämään, sekä kuuntelun että musisoinnin muodossa. Intohimona hänellä on kokonaisvaltainen hyvinvointi ja Lappi, uusin rakkautensa.

Life Coach Academyn koulutukselle Ansku sanoo olevansa ikuisesti kiitollinen siitä, että hän ei vain oppinut coachin työhön, vaan ennen kaikkea hän teki syvän matkan itseensä ja arvomaailmansa äärelle. Koulutuksen avulla ja aikana hän sai rohkeutta hypätä uusiin tuuliin, ja niinpä reilun parin viikon päästä hän on jäämässä lomalle ja opintovapaalle. On hienoa oivaltaa, että jokainen aamu mahdollistaa uuden alun, koskaan ei tarvitse olla valmis! Ansku toivottaa jokaiselle lukijalle onnea elämänretkellä, se on upea seikkailu!

www.hyvanyt.fi

Facebook Hyvänyt

Instagram: @hyvanyt